Het Stadsfestival organiseert dit jaar haar derde editie.

Herman, broer Herman, mag ik in het grote bed? Herman leeft op wanneer het dondert en bliksemt. De jongere broers kruipen bij Herman in bed. Ben jij niet bang, Herman? Doe je ogen dicht, zegt Herman, en kijk. Zie dat jongetje in de straat blij met die bal spelen. Zie daar de mussen in de goot van de kerk. Zie ginds die dikke man op die fiets met dat mooie zomerrokje. Wat denk je? Ben ik bang? Kijk zelf.

Nog een gedichtje of een verhaaltje, Herman. Ja, een verhaaltje. Nog één! Herman schudt de absurdistische verhalen één voor één uit zijn mouw! Als Herman allang snurkt zien de jongens op het witte behang de mussen in de goot.

Het grote bed is een verhaal over de schijn van veiligheid die iemand je zal moeten geven in dit leven. Broer Herman gaf!

Met: Sven de Swaef (bulderdichter uit België), Luc Onderbeke, Jack Weijkamp, Heidi Arts, Lucy Legeland, Reinder van Raalte (muzikant), Marieke de Jong (decor), Albert Bartelds (foto poster).

De relatie tussen Luc Onderbeke en Jack Weijkamp stoelt op een vruchtbare samenwerking in diverse producties van Firma Weijland Muziektheater. In 2012 brachten zij de roemruchte Broer Herman. 2013 was het jaar van Broer Herman het Narrenschip.

Share