Onze dichtbundel ‘NIeuwkijken’ is samen met nog vier andere boeken genomineerd voor: het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017!
We zijn verheugd!

Het is een initiatief van de Dialectkring Achterhook en Liemers en de Vrienden van de Streektaal Lochem en omgeving en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Deze instellingen willen hiermee extra belangstelling wekken voor streekboeken en streektaal.

Een vakjury gevormd door leden afkomstig uit diverse disciplines (boekhandel, bibliotheekwezen, streektaal, geschiedkundig onderzoek, vormgeving) heeft uit 55 in 2017 verschenen boeken – uit en betreffende de streek – vijf titels genomineerd. Uit deze genomineerde publicaties zal ‘Het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017’ worden gekozen. De vier andere genomineerde publicaties zijn:

– Peter van Tuijl | Huis & Habitat Pieter en WillyPeter
– Kasper Reinink | De Wilde Planten in en om Zutphen
– Mr. H.J. Steenbergen-Stichting | Jaarboek Achterhoek&Liemers, De Reformatie in Achterhoek en Liemers
– Mr. H.J. Steenbergen-Stichting | In het voetspoor van Heuvel, Meester Heuvel, filosoof en volkskundige; inspirator en schrijver.

De bekendmaking is:
Zaterdag 3 maart | 14:00 uur  | Centrum De Brink te Zelhem

Share