foto: Albert Bartelds

foto: Albert Bartelds

 

foto Albert Bartelds

foto Albert Bartelds

 

foto: Albert Bartelds

foto: Albert Bartelds

 

Foto: Albert Bartelds

Foto: Albert Bartelds

Voor de expositie en residentie ‘Kunst en Arbeid, het museum als werkplaats’ maakt beeldend kunstenaar Marieke de Jong een zogenaamde Neerslagkast waarin zowel het project  ‘Arbeider in Residence’  in het voormalig Ketelhuis op het DRU terrein als het project in het Stedelijk Museum haar neerslag kan vinden. De gemaakte foto’s, verhalen en schetsen krijgen ieder een apart kistje waarin de nieuwsgierige lezer en kijker de maakprocessen kan volgen. In de Neerslag kast integreerde Marieke ook een voorlees/performanceplek met een ligmogelijkheid in de vorm van twee bedden. Hier kan men heerlijk liggen tijdens het voorlezen, horizontaal gestrekt rustig kijken naar het mooie werk van Luc Onderbeke of voor zomaar even liggen omdat dat zo fijn is.

jack ligt winkel arthur ligt werkplaats jack ligt museum jack zit museum jack staat museumArbeiderinResidence-3

Share