Bestuur, directie en medewerkers van het Stedelijk Museum Zwolle nodigen u uit voor de opening van de tentoonstelling Kunst en arbeid, het museum als werkplaats op zondag 15 februari 2015.

Programma:
14.30 uur Performance door Firma Weijland en Consorten
aan de Eekwal 8, voor bij het Notarieel, waarna u door de kunstenaars
wordt meegenomen naar het museum
15.00 uur Ontvangst in het Stedelijk Museum Zwolle door
Firma Weijland en Consorten met een
welkomstwoord door Linda Barendse, conservator

Aansluitend wordt u een drankje aangeboden en is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

Indien u wilt komen kunt u ons daarvan op de hoogte brengen via reactie@stedelijkmuseumzwolle.nl.

In Kunst en arbeid, het museum als werkplaats komt het industriële verleden van Zwolle tot leven. Uniek in de expositie is de werkplaats die wordt ingericht, waar Luc Onderbeke en Firma Weijland en Consorten zich toeleggen op het thema ‘kunst en arbeid’. Luc Onderbeke is illustrator, performer en tekstschrijver en Firma Weijland en Consorten maakt theater en muziek. De kunstenaars laten zich inspireren door het arbeidsethos in de ijzerindustrie van nog maar één generatie terug en de objecten en foto’s die daarvan getuigen. Dit wordt onder meer duidelijk in het geëxposeerde werk uit hun nieuwe graphic novel IJZERMAN.

Beeldend Kunstenaar Marieke de Jong maakt een bijzondere Neerslagkast voor de tweemaandse maakzaken. Hierdoor zijn de maakprocessen mooi te zien en te volgen en kunt u al liggend op een fijn bedje een fris gemaakt verhaal voorgelezen krijgen.

Share