IJZERMAN | graphic novel

IJZERMAN is unaniem verkozen tot het Beste boek Achterhoek en Liemers 2015!

Bestellen? Stuur een mail naar: info@firmaweijland.nl

Het prachtige boek kost € 19,90 (€ 3,95 portokosten)

Recensie Hans Mellendijk
Recensie de Gelderlander

IJZERMAN gaat over een jongen die in een fabriekspijp van een ijzergieterij duikelt. Hij valt en valt door de eeuwen heen, langs gloeiend ijzer en door indrukwekkende machinerie. Hij luistert gesprekken af, zit bij opa op zijn verhalenschoot en rent af en toe voor zijn leven. Deze jongen maakt fikse avonturen mee, dit maakt IJZERMAN tot een geschikte page turner voor jong en oud. Leg het boek een paar dagen open bij uw lievelingsplaat en u verzint er zelf een nieuw verhaal bij.

De graphic novel is geheel fantasievol historisch verantwoord en neemt als uitgangspunt de transformatie van het feodale- naar het industriële- en het huidige zogenaamde culturele tijdperk. Het speelt zich af in het filmisch decor van de oude DRU ijzergieterij en emailleer-fabriek te Ulft.

IJZERMAN is ambachtelijk, verfijnd en met humor getekend door Luc Onderbeke en geschreven door Jack Weijkamp. Een aantal van de verhalen is door dorpelingen gebracht tijdens het drie maanden durend verblijf in het project Arbeider in Residence in het Ketelhuis op het huidige DRU terrein.

De caleidoscopische franje en importantie geven gegarandeerd jarenlang lees- en kijkplezier. IJZERMAN is een beeldroman van 74 pagina’s, hardcover. Het is een bijzonder document als cadeau voor uzelf of de ander, een origineel relatiegeschenk en werkt zeker en vast goed als ogenvanger op alle boekhandel- en VVV balies in Nederland en België.

Bestellen kan ook: stuur een mail info@firmaweijland.nl met daarin hoeveel exemplaren wij alvast voor u kunnen reserveren samen met uw adresgegevens.

Tijdens de boekpresentaties in Ulft, Zwolle en Gent maken Firma Weijland en Consorten muziek, klinken de verhalen en daar waar een fabrieksschoorsteen verrijst komt de graphic novel naar beneden gezeild. Wees daarbij van harte welkom!

Voor meer informatie over het boek en de projecten ‘Arbeider in Residence’ en ‘Kunst en Arbeid, het museum als werkplaats’ verwijzen wij u graag naar berichten op onze site. Met dank aan BOEi, Amersfoort en het Stedelijk Museum Zwolle voor de prettige verblijven, beeldend kunstenaar Marieke de Jong voor de prachtige Neerslagkast, Gemeente Oude IJsselstreek en vele anderen!