IJZERMAN is verkozen tot het beste boek Achterhoek en Liemers 2015!!

Uit meer dan 80 boeken verkoos de jury IJZERMAN unaniem
tot het beste boek!. De jury is van oordeel dat het het origineelst,
het mooist vormgegeven en daarmee het meest bijzondere boek van 2015 is.
“IJzerman wijkt wat vormgeving betreft af van alle andere boeken.
Het boek is origineel, krachtig en creatief.”

Hans Mellendijk had het vorig jaar al voorspeld.
“Het beste boek voor het jaar 2015 [geheel volgens inschatting van uw Parkdichter (red.)] ligt momenteel in de betere boekhandels van Ulft en omstreken (en anders wel te bekomen via DRU Cultuurfabriek of ICER-winkel). Uw Parkdichter doelt op IJZERMAN.

Wat een sterk staaltje van teken-en vertelkunst wordt in deze beeldroman van Jack Weijkamp en Luc Onderbeke tentoongespreid! Uw Parkdichter zal er vast nog wel eens op terugkomen. Een enerverend prentenboek waarin de poëzie als roodgloeiend ijzerdraad door de verbeeldende geschiedenis is geweven. Nog nooit zag uw Parkdichter de ijzernijverheid langs de boorden van de Olde Iessel, zo empatisch en humorvol geschilderd. Neem in dit geval als uitzondering geen treuzeltijd in acht, maar kopen dat boek!”

Een reactie op de site van de Gelderlander van Antoon Berentsen:
Een verdiende uitverkiezing dit boek, dat op bijzonder moderne en kunstzinnige manier aandacht vraagt voor het industrieel erfgoed op de grens tussen Liemers en Achterhoek. Vrucht ook van een bijzondere samenwerking tussen een Vlaamse graficus en een Ulftse all-rounder.

 

Share