Jack Ketelhuis

Arbeider in Residence

De Firma en Consorten zijn vanaf 1 december 2014 tot 1 maart 2015 drie maanden in het Ketelhuis op het DRU terrein te Ulft. We zijn hier iedere dag tussen 6:00 en 18:00 uur, zes dagen in de week aan het werk.
We arbeiden o.a. aan onze nieuwe graphic novel IJZERMAN getekend door Luc Onderbeke en geschreven door Jack Weijkamp, een expositie met werk van Jan Toorop, Herman Heijenbrock en andere schone zaken. Beeldend kunstenaar Marieke de Jong ontwerpt een neerslagkast.

Vanaf 8 december is er iedere dag om 10:30 en 15:30 uur een optreden. Entree is vrij.

Zondag 4 januari 15:30 uur is de opening van de expositie van werk van Luc Onderbeke, Jan Toorop en anderen. Er is muziek, vuur met smid en glühwein.

Zondag 25 januari 11:30 – 12:30 uur een echte Firma Weijland lezing: Hapje Cultuur, georganiseerd door DRU Cultuurabriek.

Van 19 tot en met 31 januari zullen twee jonge, talentvolle auteurs van Literair Productiehuis Wintertuin zich onderdompelen in de wereld van de achttiende-eeuwse fabrieksarbeid. Gerjon Gijsbers (agentschapauteur Wintertuin) en Ian Jansen (student Creative Writing – ArtEZ) sluiten zich aan bij het project ‘Arbeider in Residence’ van Firma Weijland & Consorten  Gerjon en Ian zullen zich zes dagen lang aansluiten bij dit strakke arbeidsregime, met de fabriek als inspiratiebron.

Zondag 1 maart 15:30 uur feestelijke presentatie van de graphic novel IJZERMAN.

We houden u op de hoogte.

 

BOEi Industrieel Erfgoed is eigenaar van het Ketelhuis en stelt ons de ruimte om niet ter beschikking en levert de warmte in deze wintermaanden
Stan Bouman gaat foto’s maken van het project!

 

 

 

Share

poster klein